Η Μακεδονία (με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής έχει πληθυσμό 2.408.530 κατοίκους[2] και έκταση 34.178 τετρ. χλμ. που αντιστοιχεί στο 25,9% της συνολικής έκτασης της Ελλαδικής επικράτειας. Η Μακεδονία, αποτελείται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.
Macedonia is the largest and second-most-populous Greek region, with a population of 2.38 million in 2017. The region is highly mountainous, with most major urban centres such as Thessaloniki and Kavala being concentrated on its southern coastline. Together with Thrace, and sometimes also Thessaly and Epirus, it is part of Northern Greece.

You cannot copy content of this page